חלה לשבת

10 דק | קל | 1 חלה

חומרים:

אביזרים:
קערה+מכסה
סכין דינמית

מרכיבים:
300 גרם קמח
1 כפית שמרים יבשים
1/3 כפית מלח
60 מ"ל שמן קנולה 
1 כוס מים פושרים

לציפוי:
1 ביצה
חופן שומשום/ פרג

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הנוזלים לקערה
  2. מוסיפים את השמרים, מלח,סוכר וקמח
  3. מערבלים את כל המרכיבים יחד למשך כ 30 שניות עד קבלת בצק אחיד
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה לערך)
  5. מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שוים
  6. מרדדים את הבצק לנחשים
  7. קולעים את הנחשים לצמה. מהדקים את הצמה בהתחלה ובסוף
  8. מניחים על תבנית עם נייר אפיה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום/ פרג ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח
  9. אופים בחום של 170 מעלות עד שהחלה מקבלת גוון שחום עמוק (בערך 30 דקות)
  10. מוציאים ומניחים על רשת לצינון מלא

בתיאבון

התחילו לבשל!