חלה לשבת
10 דק | קל | 1 חלה
חומרים:
אביזרים:
קערה+מכסה
סכין דינמית
מרכיבים:
300 גרם קמח
1 כפית שמרים יבשים
1/3 כפית מלח
60 מ"ל שמן קנולה
1 כוס מים פושרים
לציפוי:
1 ביצה
חופן שומשום/ פרג
אופן ההכנה:
- מכניסים את הנוזלים לקערה
- מוסיפים את השמרים, מלח,סוכר וקמח
- מערבלים את כל המרכיבים יחד למשך כ 30 שניות עד קבלת בצק אחיד
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה לערך)
- מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שוים
- מרדדים את הבצק לנחשים
- קולעים את הנחשים לצמה. מהדקים את הצמה בהתחלה ובסוף
- מניחים על תבנית עם נייר אפיה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום/ פרג ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח
- אופים בחום של 170 מעלות עד שהחלה מקבלת גוון שחום עמוק (בערך 30 דקות)
- מוציאים ומניחים על רשת לצינון מלא