עוגת גבינה

5 דקות | קל | 10 מנות

חומרים:

אביזרים:קערה+מכסה

מולטי בלון

סכין רב תכליתית 3D

מרכיבים:

לשכבה התחתונה והפירורים:

  • 250 גרם ביסקויטים פתי בר
  • 100 גרם חמאה ללא מלח
  • 8 קוביות שוקולד מריר

לעוגת הגבינה:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כפית סוכר
  • 125 גרם שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

הכנת הפירורים:

  1. להכניס לקערה את הסכין הרב תכליתית 3D
  2. לשפוך פנימה 6 ביסקויטים וקוביות השוקולד

הכנת הבסיס:

  1. להכניס לקערה את הסכין הרב תכליתית 3D
  2. לשבור 20 ביסקויטים פנימה ולטחון אותם במשך 10-20 שניות
  3. להוסיף 2 קוביות (100 גרם) חמאה ולהמשיך לערבל במשך 10 שניות
  4. להוציא את המלית ולהדק אותה בתבנית סיליקון

הכנת העוגה:

  1. להכניס את המולטי בלון לקערה
  2. לשפוך את השמנת המתוקה והסוכר לקערה
  3. להקציף את השמנת המתוקה במהירות נמוכה במשך 50 שניות עד לקבלת קצפת יציבה
  4. נקפל לתוך הקצפת את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה
  5. נשפוך את בלילת עוגת הגבינה על תחתית הבצק ונשטח היטב.
  6. לפזר מעל מלית הגבינה את פירורי הביסקויטים והשוקולד
  7. להעביר את העוגה להתייצבות של כשעתיים במקפיא ולאחר מכן למקרר למשך הלילה.

הערה: במקום לפזר פירורי ביסקויטים ושוקולד ניתן לקשט במקום בתותים חתוכים (בעונה)

אני רוצה לבשל!